Nieuwsbrief 2018-02: Van het SDO-bestuur

Fundamentele Activiteiten in en rondom de Gaveborg!

Graag laten wij zien in deze november-editie van de nieuwsbrief waarin we als Stichting Dorpshuis Oostwold welke activiteiten er allemaal zo in en rondom de Gaveborg plaatsvinden.

Dat deze activiteiten de fundamenten zijn van de Gaveborg lijkt misschien wat onwerkelijk, maar zonder alle gebruikers met daaraan gekoppeld bestuursleden en vrijwilligers kan de Gaveborg niet bestaan.

Op de gevel van de Gaveborg worden al een aantal grote gebruikers met naam genoemd, en zijn allemaal even belangrijk voor de samenleving in Oostwold en omliggende dorpen.

Naast de grootgebruikers wordt er ook in kleinere kring volop gebruik gemaakt van de mooie Gaveborg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de diverse biljartclubs, klaverjassen, jeu de boules, jeugd- en volwassendansen, kaboutersport, peutergym, ouderensoos, sjoelen, turnen, volleybal, vrouwen van deze tijd, seniorensport en yoga.

Ook de fitnessruimte wordt volop gebruik door individuele leden die tegen betaling gebruik kunnen maken van de nieuwste attributen.

Naast alle verenigingen proberen we ook als Gaveborg diverse informatieve en leuke activiteiten te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Oostwoldtentoonstelling, de kerstmarkt en activiteiten rondom Koningsdag.

Gelukkig hebben we ook een Activiteiten Commissie in Oostwold (ACO). Dit team organiseert meerdere feesten en andere evenementen per jaar en gebruikt hiervoor de Gaveborg.

Naast alles wat er speelt hebben we in 2018 na een kleine verbouwing ook een volwaardige bibliotheek gekregen die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ook de bibliotheek wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Stichting Dorpshuis Oostwold is blij met alle positieve impulsen die vanuit de mensen in Oostwold en omliggende dorpen worden gelanceerd, en ziet dat met de vele vrijwilligers, waaronder ook de leden van de ACO, dat het dorp, maar ook de Gaveborg een stralende en vrolijke toekomst tegemoet kan zien.

Namens SDO, Stichting Dorpshuis Oostwold, veel leesplezier,

Joop van Schie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.