De Vorsten van Florence  

Het spel over mecenassen, kunstenaars en geleerden.

Italië aan het begin van de 16e eeuw. Beleefd de bloeitijd van de renaissance. Kruip in de rol van een Vorst van Florence: wees het hoofd van een bekende adellijke familie, Zoals de Borgia of de Medici. Verhoog uw aanzien en zorg voor roem en eer door het oprichten van prachtige gebouwen, Het aanleggen van indrukwekkende landschappen en Het aantrekken van kunstenaars en geleerden naar uw hof.

Robo Rally

Een razende race

Robo Rally is een race-spel voor robots. Elke speler probeert met zijn robot is eerste een reeks vlaggen te bereiken die verspreid liggen op het speelveld ( de fabriek ) Hiertoe programmeert de speler zijn robot en doet hem bewegen op het dynamische speelbord. Het spel kan gespeeld worden met twee tot acht spelers, individueel of in teams. Tijdens de race kan u gehinderd worden door tegenstanders en collega robots kunnen u vertragen of afleiden. Alle robots bewegen gelijktijdig, zodat u uw strategie goed moet uitstippelen en moet proberen te voorzien welke acties en paden uw tegenstanders gaan nemen

Tower/Jenga

Een vaste hand is van onschatbare waarde bij het spel Jenga. Bouw de toren succesvol op en laat hem vooral niet omvallen, want dan is het game-over. Het is vooral een spannend spel, waarbij strategisch inzicht van groot belang zal zijn.

 

Hexentanz

In de Walpurgisnacht vlak voor 1 mei komen alle heksen samen voor de grote heksendans rond de Blocksberg. Daarbij gaat het er heel plezant aan toe (want heksen zijn een monter volkje).Alle heksen hebben zich voor de lol met eenzelfde zwarte mantel bekleed. Hierdoor weet niemand nog wie nu blauwe weerheks, roze grootstadheks, groene woudheks, gele nevelheks, lila kruidenheks of rode slotheks is...Voorwaarts, achterwaarts, snel of traag dansen de heksen rond het vuur op de Blocksberg. Het gaat soms zo snel dat de heksen zelf soms niet meer weten welk kleur ze hebben. Allen duwen en trekken ze tijdens deze turbulente rondedans om deze toch maar als eerste te beëindigen en zodoende voor het aanbreken van de morgenschemering terug thuis te zijn.

 

Reis om de wereld in 80 dagen

Dit mooi uitgevoerde bordspel van Reis om de wereld in 80 dagen is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jules Verne. Doel van het spel is zo snel mogelijk met de mogelijke vervoersmiddelen rond de wereld te reizen. Je begint hierbij in Londen en dat is tevens het eindpunt.

 

7 wonders

Leid 1 van de zeven grote steden van de oudheid. Benut de natuurlijke rijkdom van je land, neem deel aan de eeuwige wedloop van vooruitgang, ontwikkel je handelsbetrekkingen en oefen je militaire macht uit. Laat je plaats in de geschiedenis na door het bouwen van een architectonisch wonder dat de eeuwen overschrijft.

 

Genial

Scoor zoveel mogelijk punten door de tegels zo te plaatsen dat er in zoveel mogelijk richtingen zo lang mogelijk rechte lijnen ontstaan van gelijke symbolen.

Cranium

Cranium is een grappig spel dat je speelt met al je vrienden; een doldwaze combinatie van denken en doen waarmee je elke hersencel overwerk bezorgt. Schuilt in jou een topacteur of een rasartiest? Ben je een woordkunstenaar of een wandelende encyclopedie?

 

Joris en de draak

Joris en de Draak speel je als ridder met vuur en water. Speel slim op je route naar het grote gevecht met de draak. Onderweg verzamel je de krachten van vuur en water, vecht je met andere ridders en volg je je eigen route. Vergeet niet een helm, schild en zwaard te verzamelen voor je in gevecht gaat met de draak. De eerste speler die de draak verslaat is de winnaar van het spel.